seizoen 2016-2017

Jurgen terug Belgisch Kampioen in het G-Tafeltennis ! (24 mei 2017)

Net als vorig jaar is Jurgen Heylen er in geslaagd Belgisch kampioen te worden, deze keer in de C-reeks staanden, een reeks hoger dan vorig seizoen. Wederom een prachtprestatie van onze teamgenoot vorige zondag 21 mei te Brussel.
In zijn 1ste wedstrijd nam Jurgen het op tegen Vincent Gabry, een Waalse speler van de club Espérance, net als Jurgen C6 geklasseerd. Jurgen nam de wedstrijd in handen en had al snel de 1ste set beet. Ook de 2de en 3de set gingen zeer vlot met als resultaat een knappe 3-0 overwinning (setstanden waren 11-3, 11-2 en 11-4).
De 2de wedstrijd kondigde zich moeilijker aan: de tegenstander Quentin Haustenne (sph Fleurus) had immers een C4-klassement. Jurgen won echter in no-time de 1ste en 2de set. Na bijsturing bij de tegenstander ging de 3de set nipt verloren. De 4de set werd reuzespannend en nerveuzer maar Jurgen trok het laken naar zich toe en won de match met 3-1. Setstanden waren 11-2, 11-3, 10-12 en 11-8. Verdiend kampioen dus!
In de open klasse tenslotte moest Jurgen het opnemen tegen Arnaud Duquesne, met zijn A9 klassement als 4de gerangschikt op de tabel. Een haast onmogelijke opgave voor Jurgen maar hij weerde zich prima. In set 2 en 3 was het verschil met respectievelijk 8-11 en 9-11 erg klein maar een 0-3 verlies was onvermijdbaar. Niettemin toch goed gespeeld van onze kersverse kampioen.
En rechts hebben we nog een foto bijgevoegd van Jurgen tezamen met Laurens Devos, gouden medaillewinnaar op de Paralympics 2016 te Rio. Ook Laurens was uiteraard van de partij op het Belgisch kampioenschap van het G-tafeltennis

Het competitieseizoen kent een ontknoping in mineur voor enkele van onze ploegen (21 april 2017)

De 22 competitiematchen zijn voor al onze ploegen gespeeld. En we wisten misschien wel dat het geen boerenjaar zou worden maar het lot was ons de laatste weken echt wel niet gunstig gezind. We beginnen met de A-ploeg. Daar was er gelukkig nog wel heuglijk nieuws te rapen. Heel het seizoen hebben ze moeten knokken tegen degradatie maar in de laatste weken wisten onze jongens belangrijke overwinningen te boeken. Het resultaat is een 9e plaats en een verlengd verblijf in 1e provinciale. Heel wat minder verging het de B-ploeg in 2e provinciale. Vanaf week 13 belandden ze op de 11e plaats met enkel rode lantaarn Tamara Hoeselt H achter zich. En matchen winnen was erg moeilijk waardoor de kloof met de andere degradatiekanditaten groeide. De overwinning op de voorlaatste speeldag tegen Schulen E kon geen soelaas meer brengen waardoor de 11e plaats het pijnlijke verdict werd. In 3A voerde onze C-ploeg een erg open degradatiestrijd met maar liefst 6 andere teams. De posities wisselden week na week. En bijna steeds zag het er gunstig uit voor onze C-ploeg. Maar het is uiteraard de positie op de eindstreep die telt. En hier klokten we onverwacht af op plaats 11 met 3 punten verschil op Morata Mol D, de nummer 6 in de eindstand. In 3D was Hasselt D gedoemd om te zakken. Het hele seizoen stonden ze op plaats 12 met ruime achterstand op de andere ploegen. Maar om niet op plaats 11 van deze groep te eindigen moest onze D-ploeg bikkelen met Hoeselt I en Herckenrode D. Ook hier verliep deze degradatiestrijd erg spannend maar weerom moesten we het onderspit delven. De E-ploeg verging het heel wat beter en kende een seizoen zonder al te veel zorgen. Uiteindelijk strandde ze op plaats 9 met ruime voorsprong op de andere degradatiekandidaten. Ook de F-ploeg in 5e provinciale vormde dit seizoen een lichtpunt door op een mooie 4e plaats te eindigen. Maar het waren onze youngsters die uiteindelijk voor de beste collectieve prestatie zorgden. Zij werden tweede in de jeugdcompetitie op 3 punten van groepswinnaar Tamara Hoeselt B.
Nu zullen we enkele maanden uitblazen zodat we met frisse moed aan het volgende seizoen kunnen beginnen om onze verloren plaatsen in 2e en 3e provinciale terug op te eisen en de posities van onze andere ploegen te bestendigen.

 

Vlaams jeugdcriterium fase 3: Lennert en Nathan weren zich dapper (31 maart 2017)

Tijdens de derde fase van het Vlaams jeugdcriterium categorie preminiemen 2 hebben Nathan en Lennert Jans weerom het beste van zichzelf gegeven. Mede door de sterke tegenstand had Lennert het in zijn poule wel niet makkelijk. Hij won niettemin 1 van zijn 4 matchen waardoor hij op de vierde plaats eindigde en voor plaatsen 7 tot 12 op de hoofdtabel mocht gaan strijden. Nathan was wel erg succesvol in zijn poule en won maar liefst 3 van zijn 4 matchen. Enkel een speler van Gierle was te sterk. Uiteindelijk zouden 3 spelers in deze poule 3 van hun 4 matchen winnen. Om een ranking op te kunnen maken wordt in dat geval naar de onderling gewonnen en verloren sets gekeken. En dit was nadelig voor Nathan die zo niet op plaats 1 maar op plaats 3 belandde. Ook hij mocht bijgevolg gaan strijden voor de plaatsen 7 tot 12 op de hoofdtabel. Nathan won hier vlot zijn 2 matchen met 3-1 en eindigde logischerwijze op plaats 7. Broer Lennert won één van zijn 2 matchen en werd aldus 10e in de eindranking. In de algemene tussenstand na 3 fases staat Lennert nu op een 11e plaats waardoor het jeugdcriterium voor hem erop zit. Nathan staat momenteel 5e wat hem een plaats in de eindronde met de beste 8 oplevert. Met 2 punten achterstand op de nummer 3 zit er misschien met wat geluk nog een podiumplaats in.

 

2e fase Vlaams Jeugdcriterium: de gebroeders Jans laten van zich spreken (22 januari 2017)

Zowel Lennert als Nathan Jans maakten tijdens de tweede fase van het Vlaams Jeugdcriterium bij de preminiemen 2 het mooie weer in het verre Roeselare. Lennert eindigde als 3e in zijn poule en mocht nadien voor plaatsen 5 tot 8 duelleren. Hij won vlot zijn eerste match maar moest nadien tegen een speler van Merelbeke het onderspit delven. Niettemin resulteerde dit in een mooie 6 plaats in de eindranking. Broer Nathan deed zelfs nog beter. Hij won zijn poule en versloeg in de halve finale een speler van Zandvoorde. Op naar de finale dus. En het werd een finale om duimen en vingers van af te likken. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd. Nathen liep zelfs 2-1 uit doch zijn opponent uit Merelbeke wist toch nog de 4e set binnen te halen. In de 5e en beslissende set ging het jammerlijk plots wat minder voor onze poulain waardoor hij zich uiteindelijk toch gewonnen moest geven. Maar met een tweede plaats in de einduitslag van deze 2e fase nestelt hij zich op een voorlopige 3e plaats in de tussenstand, dit op slechts 3 punten van de voorlopige leider. De finaleplaats in Leuven begin juni is nu reeds een certitude en wie weet zit er dan wel een medaille in. Maar uiteraard eerst nog belangrijke puntjes sprokkelen tijdens de derde fase van dit prestigieus regelmatigheidscriterium.

 

Een stortvloed van medailles op de provinciale kampioenschappen (8 januari 2017)

Net zoals tijdens de vorige jaren hebben verscheidene spelers ook in het prille 2017 met verve onze clubkleuren verdedigd en medailles weten te behalen. Uitschieter was de gouden medaille van Johan Vandermeulen bij de veteranen heren 50. Maar hiernaast werden er nog een rits aan zilver en brons eremetaal veroverd. Hieronder een overzicht:

Meisjes preminiemen: brons voor Lisa De Bruyn
Dubbel meisjes miniemen: brons voor Lisa De Bruyn en Birthe Plas
Dubbel meisjes cadetten: zilver voor Lili De Bruyn en Beran De Wael
Jongens preminiemen: brons voor Nathan Jans
Dubbel jongens preminiemen: brons voor de broers Lennert en Nathan Jans
Jongens cadetten: brons voor Robin Vandermeulen
Dubbel jongens cadetten: zilver voor Robin Vandermeulen en Kobe Mattheus
Dubbel gemengd cadetten: brons voor Lili De Bruyn en Robin Vandermeulen
Veteranen dames 40: brons voor Xuan Liu
Veteranen heren 50: GOUD voor Johan Vandermeulen, brons voor Alex De Bruyn
Veteranen heren dubbel 50: zilver voor Johan Vandermeulen en Alex De Bruyn

 Kerststage 2016 (29 december 2016)

Maar liefst 15 jeugdspelers ontvluchtten de drukke eindejaarsperiode even en maakten van onze 3-daagse Kerststage gebruik om hun tafeltenniskunde bij te schaven. Trainer Luc zorgde voor de nodige technische bijsturingen die de aanwezige jongeren konden inoefenen tegen elkaar en tegen de steeds aanwezige sparrings. Een impressiebeeld is hieronder weergegeven.