seizoen 2015-2016

Verslag Belgisch kampioenschap G-tafeltennis te Hoboken (29 mei 2016)

Vorige zondag 29 mei vond het BK G-tafeltennis plaats. Place to be was sportzaal Extra-Time te Hoboken. Voor onze club was Jurgen Heylen van de partij. Jurgen is dit jaar begonnen in het G-tafeltennis en heeft als klassement D4. Na zijn prima prestaties op het Vlaams kampioenschap vorige maand waagde hij zijn kans in 3 categorieën op het BK.
In de open categorie startte Jurgen tegen Embrechts Christophe (WAPPER), een speler met een B6 klassement. Het verschil in klassement was aan de tafel niet zo groot: Jurgen speelde goed mee maar kwam op het einde van elke set juist iets te kort. Resultaat 0-3 en uitgeschakeld in de open ronde. Geen erg want het deelnemersveld was goed gevuld met A-spelers.
Daarna trad Jurgen aan in de D-reeks staanden. In de eerste ronde nam hij vlot de maat van Pieter Heyndrickx (SNITT). Het werd dus 3-0. De volgende ronde was de halve finale tegen Charles Bérengère (PROFONDEVILLE) met een DO klassement. Jurgen nam de match direct in handen en in no-time was de 1ste set binnen. In de 2de en 3de set stelde de Waalse orde op zaken en liep ze uit tot 1-2. Jurgen herpakte zich knap in de 4de set. De 5de set stond strak van de spanning. Beiden speelden op safe. Gelukkig wist Jurgen de spannende set naar zich toe te trekken: 3-2 en dus op naar de finale.
De finale was tegen Alpaerts Andy (WAPPER) met een D2-klassement. Ook hierin nam Jurgen snel de 1ste set voor zich. De 2de ging iets moeizamer maar het werd toch 2-0. Een beetje stress kwam er bij in de 3de set, maar hier ook geen probleem. Een vlotte 3-0 dus in de finale. Onze pupil is Belgisch Kampioen in reeks D staanden, iets waar we bij TTC Aarschot trots mogen op zijn.
Daarna trad Jurgen nog aan in het dubbelspel open categorie staanden. Samen met zijn dubbelpartner Heyndrickx Pieter won hij vlot (ondanks de hogere classificatie) tegen het duo De Santos Julian (CO)- Van Luchene Tom (C4) de 1ste match met 3-0. In de kwartfinale wachtte hen een onmogelijke opdracht nl. 2 topspelers die het Belgisch team op de paralympics gaan vertegenwoordigen en er bovendien grote kans maken op goud. Devos Laurens (A27!) en Van Acker Florian (BO) waren een maatje te groot, 0-3.
Een knalprestatie van onze Jurgen, TTC Aarschot heeft een Belgisch kampioen in de rangen!!!
Uw verslaggever ter plaatse was Jimmy Plas.

Rudy Goossens en Robin Van Roosbroek kronen zich tot clubkampioen dubbel (23 mei 2016)
22 spelers hadden zich afgelopen weekend ingeschreven voor het clubkampioenschap tafeltennis dubbel. Zoals gebruikelijk werden de duo’s via loting samengesteld. Via 3 poules kon men zich kwalificeren voor de hoofdtabel. De duo’s Sam Cuypers/Jan Wellens, Xuan Liu/Stefan Fissers en Vera Van Essche/Jan Brems wisten de 3 respectievelijke poules te winnen. Maar verrassend genoeg waren het de nummers 2 van deze poules die het mooie weer op de hoofdtabel zouden maken. Rudy Goossens en Robin Van Roosbroeck trokken in de finale aan het langste eind. Ze versloegen er Valère Van Rompay die samen met de meer dan 50 jaar jongere Kobe een duo vormde. Het duo Kris Jans en Bert Leempoels vervolledigde de top 3.

Eerste broodplankentornooi: Tim overklast iedereen met een tefalpan (29 april 2016)

Vrijdag 29 april was het eindelijk zo ver. Na de jaarlijkse algemene vergadering kon het veelbesproken broodplankentornooi beginnen. De regels waren duidelijk. In plaats van met een conventioneel tafeltennispaletje moest er met iets wat op een broodplank lijkt gespeeld worden. En onze spelers waren erg inventief. De ene maakte zelf iets, de andere gebruikte een braadpan of metsersmateriaal. IW studente Lili De Bruyn kwam zelfs met een eigen ontwerp in Lego en kreeg prompt de publieksprijs voor het mooiste en origineelste palet. Ze kan nu nasmullen van een lekkere taart. Maar natuurlijk was er ook een grote meerderheid die met een plastieken of houten broodplankenvariant op de proppen kwamen. In tegenstelling tot bij de gewone tafeltennisregels moest er nu in elke set tot 21 punten gespeeld te worden. Bijkomende moeilijkheidsgraad was dat je tijdens de 2e set met het materiaal van je tegenstander diende te spelen. Ook in de derde set moest je vanaf het ogenblik dat de eerste speler 11 punten had bereikt terug aan de slag met het materiaal van uw tegenstander.
Uiteindelijk waren er 20 leden die hun kans waagden om de eerste editie van dit tornooi op hun naam te schrijven. Jammer genoeg kon Luc Begine, de grote bezieler van dit tornooi wegen avondschool niet deelnemen. Onze 20 kandidaten werden verdeeld over 5 poules van 4 waarvan de eerste 2 zich konden kwalificeren voor de hoofdtabel. Uiteindelijk wisten Tim De Meyer, Koenraad Vanhoutte, Kris Jans en Georges Van den Bergh door te dringen tot de halve finales. Tim zette hier Koenraad opzij en Kris rekende af met Georges. Een finale dus tussen Tim met een tefalpan en Kris met een broodplank. En de tefalpan bleek een efficiënter hulpmiddel dan de broodplank. Tim trok dus aan het langste eind maar niet getreurd, alle halve finalisten zagen hun prestatie bekroond met eenzelfde originele prijs, namelijk een vers brood.
Het voornaamste is uiteraard dat alle deelnemers zich kostelijk hebben geamuseerd tijdens deze genietvolle avond. En iedereen was er unaniem over eens: dit tornooi is voor herhaling vatbaar al kan het wel zijn dat we tijdens onze tweede editie misschien enkele reglementregeltjes wat bijschaven

Competitie: happy end voor teams A, B, D en E. Aarschot C en F zijn minder fortuinlijk (27 april 2016)

De competitie zit er op. Maar de afgelopen weken was de spanning voor enkele van onze ploegen te snijden.Voor enkele van onze teams liep het goed af maar in 2 gevallen trokken we niettemin aan het korste eind. Onze jongens in eerste provinciale hebben zich dit seizoen gelukkig met bravoure weten te redden. Uiteindelijk strandden ze op de 10e plaats met 2 punten voorsprong op nummer 11. In tweede provinciale zorgde onze B-ploeg voor een waar mirakel. Op enkele speeldagen van het einde prijkten nog vele onheilspellende donderwolken boven dit team maar door 2 zeges tegen respectievelijk tegen Sint Truiden A en Morata Mol B wisten ze alsnog zich naar plaats 10 te heisen. Ze eindigden weliswaar met evenveel punten als nummer 11 maar wisten gelukkig meer matchen te winnen. In 3A is het lot van onze C-ploeg echter minder rooskleurig. Ze eindigden op de 12e plaats waardoor ze volgend seizoen in 4e moeten aantreden. De D ploeg mag volgend seizoen echter wel terug in 3e aantreden. Ze legden beslag op de 9e plaats na een rustig seizoen waarin ze nooit in de degradatiezone verkeerden. Onze 2 ploegen in 4e provinciale waren allebei in reeks 4A ingedeeld. De E-ploeg streed lang mee voor de titel en moesten uiteindelijk enkel in Schulen F hun meerdere erkennen. Onze F-reeks had het in deze reeks echter heel wat moeilijker waardoor ze steeds voor het behoud moesten knokken. Jammerlijk wisten ze  zich niet uit deze benarde situatie te redden maar strandden ze op plaats 11. Ze hadden nochtans evenveel punten als nummer 10 maar de ene minder gewonnen match in vergelijking met nummer 10 bezegelde hun lot. De G-ploeg in 5A eindigde ook onderaan de rangschikking maar in 5e provinciale is dat natuurlijk niet van tel. Hier tellen immers enkel de eerste plaatsen vermits deze uitzicht kunnen geven op een promotie naar 4e.

 

Competitie: het worden nog spannende weken (4 april 2016)

De terugronde van de competitie bleek voor vele van onze ploegen moeilijker dan verwacht. Met nog 3 speeldagen voor de boeg zullen enkele van onze teams tot op de laatste speeldag moeten knokken om het behoud te verzekeren. Onze eerste ploeg die nochtans erg sterk aan het seizoen was begonnen, kende een mindere periode waardoor ze terugviel naar plaats 10. Gelukkig heeft ze nog een voorsprong van 2 punten op nummer elf waardoor de kans groot is dat ze zich alsnog zullen redden. Minder goed vergaat het de B-ploeg in tweede die in acuut degradatiegevaar verkeert. Ze hebben nog 2 wedstrijden om zich voorbij Malpertuus B naar plaats 10 te knokken. Maar met 1 punt achterstand en 1 match meer gespeeld dan deze ploeg uit het Hasseltse wordt dit geen gemakkelijke opgave. Ook de C-ploeg in 3A prijkt momenteel op een ongelukkige 11e plaats. Echter met maar liefst 7 staartploegen die zich op amper 3 punten van elkaar bevinden, is in deze reeks nog alles mogelijk en zullen de laatste 3 duels voor al deze ploegen beslissend zijn. De D-ploeg in derde provinciale D geniet wat meer ademruimte. Ze bevinden zich momenteel op plaats 9 en telt een voorsprong van 5 punten op nummer 11 (Bilzen D) dat nog wel een wedstrijd te goed heeft. Nummer 10 (Hasselt D) heeft een achterstand van 1 punt op onze jongens. Zonder ongelukken is de redding hier dus verzekerd. Onze beste ploeg dit seizoen is uiteraard de E-ploeg. Dit team is in 4A nog steeds in de running voor de titel waar Schulen F de grote opponent is. Met 1 wedstrijd meer gespeeld dan Schulen staat onze ploeg op een gedeelde eerste plaats. Het wordt bijgevolg wel rekenen op een misstap van Schulen om de kroon alsnog binnen te halen. In dezelfde reeks prijkt onze F-ploeg op plaats 10 met even veel punten dan nummer 9 en 2 punten meer dan nummer 11. De kans is dus groot dat ook deze ploeg zich in vierde provinciale kan handhaven maar dan mag er uiteraard niet al te kwistig met de punten omgesprongen worden. En tot slot rest er nog de G-ploeg, de instapploeg voor onze jeugdspelers en beginnende spelers in de volwassenencompetitie. Ook zij bevinden zich momenteel op plaats 10 maar in 5e provinciale is dit uiteraard van ondergeschikt belang.
Voor vele van onze ploegen beloven het dus nog 3 spannende weken te worden. We vragen dan ook aan al onze spelers om in de resterende weken hun beste beentje voor te zetten zodat ook het seizoen 2015-2016 voor de meeste van onze ploegen in schoonheid kan worden afgesloten.

 

Nathan plaatst zich voor de finaleronde van het Vlaams Jeugdcriterium (14 maart 2016)

Voor het derde jaar op rij weet een jeugdspeler van onze ploeg zich te plaatsen voorde finaleronde van het Vlaams Jeugdcriterium. Dit jaar valt deze eer te beurt aan Nathan Jans. Nathan werd vierde in zijn poule. Enkel een E4 en 2 E6-spelers moest hij laten voorgaan. In de strijd voor de plaatsen 5 tot en met 8 (op de hoofdtabel) verloor hij zijn eerste match in de belle waardoor de 7e plaats nog het hoogst haalbare was. Door een zege tegen een speler van Meerdaal stelde hij ze gelukkig veilig. Het levert hem een fraaie 6e plaats op in de algemene tussenstand na 3 fases waarmee hij meteen ook geplaatst is voor de finaleronde in Leuven. Ook broer Lennert was van de partij in Antwerpen. Hij wist in zijn poule 1 match te winnen maar dit was onvoldoende voor een plaats op de hoofdtabel. In de algemene tussenstand na 3 fases staat Lennert op de 15e plaats waardoor het Vlaams jeugdcriterium voor hem dit seizoen is afgelopen. Maar niet getreurd, volgend seizoen krijgt hij een nieuwe kans en wie weet zit er dan misschien wel wat meer in.

Nathan knap tweede in de Jeugdbeker Menno Bollen (21 februari 2016)

Nathan en Lennert hebben vandaag deelgenomen aan de Jeugdbeker Menno Bollen te Herckenrode. Beide broers speelden mee in de reeks van de preminiemen. Op het tornooi hanteerde men een poulesysteem. Lennert werd tweede in zijn poule waardoor hij voor plaats 5 tot 8 mocht aantreden. In zijn eerste match bleek Mauro Janssen van Bree echter te sterk. De volgende match wist hij echter wel te winnen waardoor hij op een verdienstelijke 7e plaats afklokte.
Nathan heeft ons de voorbije weken regelmatig verrast met erg fraaie resultaten en ook vandaag toonde hij zijn topvorm. In de poulefase ging hij vlot voorbij al zijn tegenstanders. Ook een E6 speelster werd opzij gezet. Door deze poulewinst was hij meteen geplaatst voor de halve finale. Hier moest hij het opnemen tegen Michiel Nijst van As maar ook Michiel moest in Nathan zijn meerdere erkennen. In de finale tenslotte wachtte topfavoriet Pepijn Surmont van Schulen waartegen hij nog nooit heeft kunnen winnen. Maar vandaag legde Nathan hem het vuur aan de schenen. Nathan won voor het eerst tegen de kersverse provinciale kampioen een set. En dit smaakte naar meer. Ook in de 4e set werd het bijzonder spannend. Jammer genoeg werd er alsnog met 14-12 verloren. Een fraaie tweede plaats was uiteraard een mooie beloning voor onze poulain maar vandaag zat er misschien zelfs meer in. Maar bovenal, de glansprestatie van vandaag opent wel erg mooie toekomstperspectieven voor onze talentvolle jeugdspeler

Tweede fase Vlaams Jeugdcriterium: Nathan knap derde (18 januari 2016)

Nathan heeft met een derde plaats voor een erg knappe prestatie gezorgd tijdens de tweede fase van het Vlaams jeugdcriterium. In de poule van 7 waarin hij uitkwam, moest hij enkel tegen een E4 speler van Dylan Berlaar het onderspit delven. Maar met een tweede plaats mocht hij op de hoofdtabel meestrijden voor de plaatsen 1 tot 4. In de halve finale weerde hij zich goed maar moest hij in Pepijn Surmont van Schulen zijn meerdere erkennen. In de strijd voor de 3e en 4e plaats versloeg hij in een vier-setter een speler van Gierle. Ook broer Lennert nam deel aan dit tornooi. Lennert die uitkwam in poule B, kon 1 match winnen waardoor hij op plaats 5 strandde. Hierdoor mocht hij op de hoofdtabel voor plaatsen 9 tot 12 strijden. Lennert liet zich nu niet meer in de luren leggen en versloeg respectievelijk een speler van Werchter en eentje van Herckenrode waardoor hij op plaats 9 afsloot. In de nieuwe algemene tussenstand na twee van de drie fases staat Nathan op een 6e plaats waardoor hij nog steeds uitzicht behoudt op de finaleronde in Leuven (de eerste 8 na 3 fases worden uitgenodigd). Lennert bekleedt momenteel de 14e plaats in deze algemene ranking.

 

Ook op de provinciale kampioenschappen klassementen en bij de veteranenreeksen werden verscheidene medailles behaald (11 januari 2016)

Een dag na de provinciale kampioenschappen jeugd staan de provinciale kampioenschappen klassementen en veteranen geprogrammeerd. Ook hier was onze club succesvol. Bij de Dames NG behaalde Lisa De Bruyn een bronzen medaille. Ook bij de Heren NG werd een brons eremetaal behaald. Hiervoor zorgde Jurgen Heylen. Xuan Liu, de moeder van Lili, deed nog beter dan haar dochter en wist het goud te veroveren in de categorie Dames veteranen 40+. Hiervoor moest ze in de finale voorbij Els Pierquet van TTC Hasselt. Alex waagde zijn kans bij de Veteranen Heren 50. De concurrentie was hier uiteraard niet min. Alex moest zijn meerdere erkennen in 2 C6’en maar klokte toch af op een fraaie derde plaats. Tenslotte participeerde hij ook samen met zijn vrouw Xuan aan de dubbel gemengd bij de Veteranen 40+ Gemengd. Ook hier veroverden ze de bronzen medailles. Met 1 keer goud en 5 keer brons kunnen we als club uiteraard met voldoening terugblikken op deze tweede dag van de provinciale kampioenschappen.

 

Vele medailles op de provinciale jeugdkampioenschappen (11 januari 2016)

Afgelopen zaterdag vonden de provinciale jeugdkampioenschappen plaats. Onze club was er goed vertegenwoordigd. Bij de meisjes preminiemen werden onze kleuren verdedigd door Birthe Plas en Lisa De Bruyn. Beiden moesten zich via poules trachten te kwalificeren voor de hoofdtabel. De eerste twee van elke poule waren geplaatst. Birthe werd jammer genoeg derde waardoor ze uitgeschakeld was. Lisa strandde op de 4e plaats in haar poule. Lili, de zus van Lisa, vertegenwoordigde onze club bij de meisjes cadetten. Hier stond geen maat op de Schulense talenten Britt en Lotte. Maar door Elisa Kinnart te verslaan kon Lili beslag leggen op de derde plaats waardoor de eerste medaille meteen een feit was. Ook in het dubbelspel bij de meisjes preminiemen werden bronzen medailles gehaald. De tandem Birthe & Lisa legden immers beslag op de derde plaats.
Bij de jongens preminiemen waren de verwachtingen voor het behalen van eremetaal hooggespannen. Uiteraard rekenden we hiervoor op de tweeling Nathan en Lennert Jans. Nathan werd ingedeeld in een poule van 4. Net als twee andere spelers behaalde hij 2 overwinningen. Na het in rekening brengen van de onderlinge setverhoudingen bleek hij op de derde plaats te stranden. Pech dus want enkel de eerste 2 waren geplaatst voor de hoofdtabel. Broer Lennert had meer geluk. Hij werd tweede in zijn poule waardoor hij in de de kwartfinale uitkwam tegen Mauro Janssen van Bree. Lennert won vlot in 3 sets. In de halve finale moest hij het echter opnemen tegen topfavoriet Pepijn Surmont. En die bleek toch nog net een klasse te sterk. Een derde plaats dus waardoor de teller bronzen medailles op 4 kwam te staan. In het dubbelspel speelden beide broers samen. En hier legden ze mooi beslag op de tweede plaats waardoor ze beiden een zilveren medaille in ontvangst mochten nemen.
Bij de miniemen hadden we met Robin Vandermeulen één van de topfavorieten voor de eindoverwinning. In de poule fase rekende Robin vlot af met 2 E6’en. Maar op de hoofdtabel liep het onverwacht mis. In de kwartfinales moest Robin het opnemen tegen Mathias Vanvinckenroye. Deze knaap heeft nog geen klassement vermits hij pas dit seizoen met tafeltennis is begonnen. Maar hij kan uiteraard rekenen op de prima begeleiding van vader Davy (B0) en moeder Iliana Dimitrova (B4). En dat bleek ook in zijn spel want hij nam in 4 sets afstand van Robin. Gelukkig kreeg Robin in het dubbelspel nog een herkansing. Hier speelde hij samen met Sander Dreesen van Dilsen. Ze wonnen samen vlot hun poule en stootten nadien door tot in de finale waar ze voor de verrassing van de dag zorgden door de het topfavorieten duo Floris/Bono te verslaan. De eerste gouden medaille voor onze club was meteen een feit.
Bij de cadetten tenslotte waagde Kobe Mattheus zijn kans. Kobe zat echter in een zware poule poule waar hij vrede moest nemen met een vierde plaats. Bij het dubbelspel gemengd vormde Kobe een duo met Lili. En deze combinatie bleek succesvol. Ze legden beslag op de tweede plaats.
Met met 4 bronzen, 4 zilveren en 1 gouden medaille kunnen onze spelers tevreden terugblikken op deze provinciale jeugdkampioenschappen.

Het gezellige winterdorp op de Grote Markt (24 december 2015)

Tijdens de eindejaarsperiode in de voorbije jaren kleurde de ijspiste steeds de grote markt. Maar vanaf dit jaar heeft de ijspiste plaats moeten ruimen voor een gezellig winterdorp. Uiteraard mocht onze club niet ontbreken in dit winterdorp. We hebben er een gezellige drankstand waar iedereen van harte welkom is om er eentje (of meer) te komen drinken. Op volgende dagen zullen we present tekenen:

  • Donderdag 24 december: van 10.30h tot 18h
  • Vrijdag 25 december: van 13 tot 18h
  • Zaterdag 26 december: van 13h tot 01h
  • Van 26/12 tot en met 29/12: van 13-23

Kerststage was goed bezet (24 december 2015

We kunnen tevreden terugblikken op de afgelopen Kerststage. Niet minder dan 14 jeugdige spelers uit Aarschot en omstreken kwamen hun tafeltenniskunnen bijschaven. Ze kregen allen deskundige uitleg en animatie door onze B-trainer Luc Begine. Maar ook verscheidene ervaren volwassen spelers hebben de afgelopen 3 dagen hun beste beentje voorgezet waardoor ze een extra kwalitatieve dimensie aan deze stage hebben gegeven. Zowel Kris Jans, Bert Verbist en Nicole Serneels traden op als sparringspartner en stuurden de leergierige jeugdige tafeltennissers bij. Gezien het succes van de voorbije stages zullen ook volgend jaar stages georganiseerd worden. Waarschijnlijk opteren we voor 2 stages in 2016. Gezien de grote interesse van onze eigen jeugdspelers voor deze stages is de kans echter wel groot dat we nog enkel eigen jeugdleden zullen kunnen toelaten waardoor een nog meer persoonlijke aanpak mogelijk wordt.

Clubkampioenschap (22 december 2015)

Op vrijdag 18 december organiseerde onze club het jaarlijkse clubkampioenschap. Maar liefst 25 deelnemers daagden op om de clubtitel te veroveren. De clubleden werden netjes verdeeld in 5 poules van 5 wat betekende dat er maar liefst 50 wedstrijden in deze fase plaatsvonden. Marc en Conny hadden hun handen vol om dit alles in goede banen te leiden. Uit elke poule werden de 3 best gerangschikte spelers weerhouden alsook de beste vierde van alle poules zodat we uiteindelijk met 16 spelers aan de hoofdtabel (met rechtstreekse uitschakeling) konden beginnen. Volgende spelers wisten zich hiervoor te plaatsen: Bart Baeyens, Nancy Frans, Jan Brems, Vera Van Essche, Kris Jans, Jos Van den Bergh, Stefan Fissers, Alex De Bruyn, Geert Vanden Poel, Xuan Liu, Johan Vandermeulen, Robin Van Roosbroeck, Alain Broeckaert, Jan Ponseele, Robin Vandermeulen en Sam Cuypers die als beste 4e net zijn opa Bert Verbist vooraf ging. Op de hoofdtabel ontpopte Johan zich volledig tot de boeman van de familie De Bruyn door zowel Xuan als Alex uit te schakelen nadat hij in de poule fase ook al hun dochter Lili had verslagen. Maar ook Jan Brems, Kris Jans en Jan Ponseele wisten zich voor de halve finale te kwalificeren. Kris die aan een prima seizoen bezig is, slaagde erin om na een spannende match trainingsmakker Jan Brems met 3-1 te verslaan. In de andere halve finale werd het zelfs nog spannender. Johan moest uiteindelijk na 5 sets nipt de duimen leggen voor Jan Ponseele die de eer van onze eerste ploeg met bravoure verdedigde. Al wijten sommigen zijn knalprestaties ook aan de toch wel speciale plaats waar hij zijn handdoek droeg. Wat er ook van zei, deze tactiek legde hem geen windeieren want ook in de finale ging hij op zijn elan verder door Kris te verslaan en zich aldus tot waardig clubkampioen van het seizoen 2015-2016 te kronen.
De einduitslag:

  1. Jan Ponseele
  2. Kris Jans
  3. Johan Vandermeulen en Jan Brems

 

De meeste van onze competitieploegen kunnen terugblikken op een geslaagde heenronde (20 december 2015)

De Kerstperiode breekt aan en dat betekent dat de heenronde van de competitie er alweer op zit. En al bij al mogen we tevreden terugblikken op de eerste seizoenshelft. De meeste van onze ploegen bevinden zich momenteel op veilige plaatsen en eentje is zelfs in de running voor de groepszege. Onze eerste ploeg in eerste provinciale heeft zich met een zevende plaats goed in het midden van de ranschikking gepositioneerd. Even leek het wat minder te gaan maar met 2 overwinningen in de 2 laatste matchen werd terug orde op zaken gezet. Minder goed vergaat het onze tweede ploeg in tweede provinciale. De ploegen in de degradatiezone van reeks 2B doen de laatste tijd steeds opnieuw haasje over. Momenteel is onze tweede ploeg in het verliezend kamp en prijkt ze op de elfde plaats. Echter met wat geluk kunnen onze jongens in de terugronde terug haasje over doen met de concurrenten op nummers 8, 9 en/of 10 en zich alsnog in veiligheid brengen. We duimen alvast voor hun. Aarschot C in 3A heeft zich na elf speeldagen op een mooie zesde plaats gepositioneerd. Het blijft echter wel opletten geblazen vermits het verschil tussen de nummers 4 en 11 slechts 6 punten bedraagt. Onze D ploeg in afdeling 3D bevindt zich momenteel op plaats 9. Maar ook hier blijft het toch nog een beetje opletten geblazen want de nummer 11 bevindt zich op slechts 2 op punten. In 4A treden zowel onze E en F ploeg aan. De E-ploeg is volop in de running voor de groepswinst. Ze staan momenteel tweede op slechts 2 punten van leider Schulen F. Maar ook de F ploeg weert zich goed en kan momenteel met een mooie 6e plaats uitpakken. Tenslotte rest er nog de G-ploeg in 5A. Er werd de laatste weken enkele keren erg nipt verloren maar niettemin bevindt onze ploeg zich toch nog steeds op de 8e plaats met even veel punten als nummer 7. Hopelijk presteren onze ploegen even sterk in de terugronde en weet ook onze B-ploeg nog een extra tandje bij te steken.

 

Nathan 7e op het Vlaams jeugdcriterium Fase 1 (7 december 2015)

De broers Nathan en Lennert namen gisteren beiden deel aan de eerste fase van het Vlaams jeugdcriterium in Oosterzele. Beiden speelden bij de eerstejaars preminiemen. Er waren 12 deelnemers die men in 2 poules van 6 had verdeeld. Lennert die in de eerste poule speelde wist één matchje te winnen. Hierdoor diende hij op de hoofdtabel voor plaats 9 tot 12 te spelen. Hij won hier vlot zijn eerste match tegen een NG van Zandvoorde maar moest nadien in 4 sets zijn meerdere erkennen in een speler van Meerdaal. Maar met deze 10e plaats behoudt hij uitzicht tot deelname aan de finaleronde waar de eerste 8 gerankschikten na 3 fases mogen deelnemen. Broer Nathan nam gisteren meteen een optie op deze finaleronde. Hij werd 3e in zijn poule waarin hij enkel 2 E6 spelers moest laten voorgaan. In de strijd voor plaats 5 tot 8 verloor hij zijn eerste match in de belle tegen een speler van Zandvoorde. Hij won echter vlot zijn laatste match waardoor hij op plaats 7 afklokte.

 

Robin stoot door in het nationaal jeugdcriterium (30 november 2015)

Robin werd zoals verwacht opgeroepen voor de tweede fase van het nationaal jeugdcriterium waar hij in de vierde divisie bij de miniemen mocht aantreden. In het begin had hij het wat moeilijk. Hoewel hij zich in zijn eerste matchen flink weerde, moest hij toch telkens het onderspit delven. Maar na de middag begon het te beteren. Eerst gaf een D4 speler forfait en nadien wist hij zijn 2 laatste matchen te winnen. Hierdoor waren er 3 spelers met 3 gewonnen matchen. Vermits in dergelijke situatie het resultaat van de onderlinge duels in rekening wordt gebracht en Robin deze twee tegenstanders verslagen had, eindigde hij knap op de 4e plaats. Met dit resultaat is hij meteen ook zeker van deelname aan de derde ronde die eind januari zal plaatsvinden.

Foto’s augustusstage (10 september 2015)

Enkele weken geleden vond onze zomerstage plaats. 12 enthousiaste jeugdige spelers waaronder enkele van onze club, namen deel aan deze stage en schaafden hun tafeltenniskunde bij onder het deskundig toezicht van onze trainers. Enkele ervaren clubleden zorgden voor de nodige hoogstaande sparring en assisteerden onze trainers