Nationale jeugd kampioenschappen 2 maart

3 mrt. 2024

Op zaterdag 2 maart zakten maar liefst 6 van onze preminiemen af naar Louvain-la-Neuve , allen gekwalificeerd voor de nationale jeugd kampioenschappen - wat een luxe voor onze club .

Bij de opwarming hadden onze 6 musketiers snel een tafel veroverd :

In de voormiddag werden de dubbels gespeeld.

Daan en Kobe waren de eerste ronde vrij. Viktor en Niels kregen onmiddellijk een heel sterk koppel tegen (latere halve finalisten) en ondanks hevig verweer moesten ze de duimen leggen. Louis en Lucas wonnen wel hun eerste ronde match, maar botsten dan op de latere kampioenen ( D2 en E2, allebei volgend jaar C klassement ….). Daan en Kobe kregen ook dadelijk sterke tegenstrevers in ronde 2 en verloren nipt. Einde van de voormiddag, wel een toffe en leerrijke ervaring voor de onzen.

In de namiddag mochten Daan, Kobe en Viktor starten in de enkels. Daan was de eerste ronde vrij. Viktor kreeg al dadelijk een sterke tegenstrever, speelde heel verdienstelijk maar kwam nog iets te kort. Kobe overleefde de eerste ronde na een echte thriller. In de tweede ronde was hij wel kansloos tegen de latere kampioen (dezelfde D2 die de dubbels won ). Daan won wel heel knap zijn 2de ronde partij, maar in de achtste finale kreeg hij een van de toppers tegen . Toch een opmerkelijke prestatie van onze jongens, want dit is wel de top van Belgie ! Proficiat ! Dit smaakt naar meer voor de nabije toekomst !

Je moet ingelogd zijn als lid van deze club om zelf reacties te kunnen plaatsen