Provinciale jeugdkampioenschappen Lanaken

 10 jan 2023 

Op 7 januari vonden in Lanaken de provinciale jeugdkampioenschappen tafeltennis plaats. Onze club was dit jaar vertegenwoordigd met maar liefst 4 jeugdspelers. Matthias en Viktor speelden naast het enkel ook de dubbel miniemen. Seppe ging zich bewijzen bij de kadetten en Niels wilde iedereen laten zien dat er ook preminiemen zijn in onze club.

s ’Ochtends vroeg (nog voor de aankomst van uw reporter ter plaatse) startten de dubbels en die bleken een goede opwarmer te zijn voor Matthias en Viktor. Hun tegenstrevers bleken helaas net iets te sterk te zijn maar qua sfeer en gezelligheid zat het meer dan goed!

Dan maar vol gaan voor de medailles in het enkel. Diep in ons binnenste hoopten we toch allemaal dat we 1 medaille zouden kunnen meebrengen naar Aarschot, maar de tegenstand was ook daar met ambities. Een zaal vol met alle jeugdig talent van Limburg, tafeltennis is still alive!
Bij de kadetten waren er twee poules en Seppe (E2) werd ingedeeld in een groep met een speler van Molenbeersel (Matthias Stals – NG), Bree (Siebe Driesen – E6) en eentje uit Hoeselt (Jamie Eling – B6). Jawel, u leest het goed we hebben in Limburg een cadet die B-speler is. Seppe deed waar hij voor gekomen was, namelijk vlot winnen van de NG en E6 en zich als een duivel verweren tegen de B6. Seppe plaatst zich hiermee voor de volgende ronde… de halve finale, maar daarover later meer.

Viktor (NG) stond in zijn poule aantreden tegen een speler uit Hoeselt (Liam Schevenels – E6) en een speler uit Rijkel-Borkloon (Kamiel Leenaers – E6). Ondanks zijn kranige verzet bleken de beide spelers net dat kleine tikkeltje te sterk te zijn. Zowel Liam als Kamiel hebben momenteel een kaart voor E0! Een wat ontgoochelde Victor natuurlijk, maar ondergetekende kan alleen maar zeggen dat ik mooie punten gezien heb en dat dit geen walkovers waren. Proficiat Viktor.

Matthias (NG) kwam in zijn poule uit tegen een speler uit Hoeselt (Lukas Reynders – E6) en Schulen (Ethan Baerts – E6). Lukas heeft een kaart voor E0 en Ethan voor E2, ook hier sterke tegenstand te verwachten dus. Maar ook Matthias vocht als een leeuw en met dubbele setwinst tegen Ethan had er zelfs een winstmatch ingezeten, maar helaas moest ook hij uiteindelijk het hoofd bieden en zonder winst het tornooi afsluiten. Schitterende punten en wedstrijden maar net niet. Proficiat Matthias!

Niels was intussen ook gestart aan zijn poule en moest het daarin opnemen tegen 3 NG’s, twee jongens uit Hoeselt (Pim Vanhaeren en Sander Christiaens), eentje uit Lipalet (Thomas Van Heel).
En het beloofde super spannen te worden. Niels wint zijn eerste wedstrijd vlot met 3-0 tegen de speler uit Lipalet, tegen Pim speelde zijn zenuwen wat parten en verliest hij met 3-0. Dat lijkt zwaar maar de setstanden zelf toonden een ander beeld met telkens nipt verlies. In zijn laatste wedstrijd tegen Sander nam Niels het heft terug over en wint hij met 3-1. Winst met 3-0 en 3-1 in een poule van vier waar de eerste twee doorgingen, Niels vlot door dachten we… maar niets bleek minder waar. Niels, Pim en Sander winnen elk twee wedstrijden, maar Niels verliest 4 setjes en Pim en Sander maar 3… Geen Niels in de kwartfinales en tornooi over en uit. Grote teleurstelling …. Zeker als je weet dat een van de jongens uiteindelijk met de derde plaats gaat lopen. Proficiat Niels!

Terug naar Seppe dus die met zijn kwalificatie klaar staat om de eerste halve finale te spelen. De tegenstander is niet min, Thomas Vertommen, C0 uit Schulen. Seppe valt aan en verdedigt zich als een tijger, maar het verschil bleek toch iets te groot. Ondanks het feit dat hij zelfs een keertje voorstond moest hij toch ook zijn meerdere erkennen in Thomas, 3-0 en eervolle exit op het provinciale kampioenschap met een dik verdiende bronzen medaille! Proficiat Seppe.

Na enkele boeiende finalewedstrijden Mocht Seppe zijn plaats op het podium betreden. Trots om in dit gezelschap te staan (B6 – C0 – D4 – E2) en met een uitnodiging voor de Belgische kampioenschappen op zak, mocht Seppe naar huis gaan. Een glunderende Seppe op zijn welverdiende podium!

En zo eindigde deze mooie dag op een manier zoals we het s’ ochtends hoopten, met een medaille op zak terug naar Aarschot. Proficiat jongens, voor deze mooie prestaties. Jullie hebben je op je best laten zien!

met dank aan onze reporter ter plaatse Dirk Vanderhoydonck