provinciaal jeugdcriterium fase 3 op 12 februari 2023

13 feb. 2023

Zondag 12/02 werd de derde fase van het jeugdcriterium afgerond. Een deel van onze jongens moesten naar Sint Truiden en een ander deel mocht naar Hoeselt om te strijden voor de eer.

Bij de benjamins waren Bram, Lewis en Siebe van de partij in Sint-Truiden. En de onzen kaapten in de eindstand over 3 criteria maar liefst plaats 1 (Bram) en 2 ( Lewis ) weg, terwijl Siebe verdienstelijk 8ste werd. Proficiat aan onze allerjongsten !! Hier mogen we best trots op zijn !

Ook zondagochtend vertrokken Sil, Victor, Daan en Niels richting Hoeselt met maar 1 doel, matchkes winnen.


Viktor ging voor de hoofdvogel en mocht in tabel 1 (hoogste reeks) aantreden tegen een E4, twee E6’en en 2 NG’s. Behoorlijk stevige poule ook, maar Victor vocht als een leeuw en de twee NG’s werden vakkundig ingeblikt. De anderen waren net dat tikkeltje te sterk, maar Viktor mag terugkijken op een schitterend criterium en eindigde in de eindstand op de vijfde plaats. Knap !


Over naar Daan dan. Die mocht in afdeling 2B aan de slag tegen allemaal NG’s, sommigen waren weliswaar enkele koppen groter dan Daan, maar daar trok die laatste zich weinig van aan. Daan verloor twee wedstrijden nipt, maar won uiteindelijk ook drie wedstijden. Daan werd daarmee mooi derde in zijn tabel. Proficiat Daan !


Sil speelde voor de eerste keer een tafeltennis tornooi. Hij trad aan in afdeling 2A tegen ook allemaal NG’s. Sil liet zien wat voor een potentieel hij in zich had en hij slaagde erin ook een wedstrijd naar zijn hand te zetten. Sil werd zesde in zijn tabel. Proficiat Sil !

En tot slot moest ook Niels aan de bak. Die speelde in zijn poule 2C ook tegen allemaal NG’s en twee daarvan moesten het onderspit delven. Met een gelukspuntje tegen op het einde van de belle verloor hij nipt tegen een spelertje uit Bree, die uiteindelijk net voor hem eindigde. Niels werd mooi vijfde in zijn tabel en mag ook terugkijken op een geslaagd criterium.

Met dank aan onze reporter in Hoeselt Dirk Vanderhoydonck voor verslag en foto's en dank aan Eveline voor de podiumfoto vanuit St.Truiden.

Je moet ingelogd zijn als lid van deze club om zelf reacties te kunnen plaatsen