Provinciaal jeugd criterium fase 3 in Lipalet

12 feb. 2024

Op zondag 11 februari was onze club afgezakt met een armada van jeugdspelers : we hadden liefst 11 deelnemers bij de benjamins en -12j reeksen. Een ongezien record voor onze club. Onze jeugdtrainer en coach Jos had dan ook zijn handen vol om al dat jonge pingpong geweld met raad en daad bij te staan.

Bij de benjamins waren er 6 inschrijvingen, waaronder Amelie en Warre van onze club. Op haar debuut won Amelie 3 matchkes en werd knap 3de. Warre stond ook zijn mannetje met 2 zeges en een 4de plaats.

Bij de -12j speelden er 7 in afdeling 1 en maar liefst 20 in afdeling 2 , verspreid over 3 groepen.

Daan en Kobe hadden zich in de vorige fases geplaatst voor de sterke afdeling 1 . Van de 7 was enkel Kobe NG, al de rest waren E6 en E4. Kobe en Daan waren ook 2-3 jaar jonger dan de 5 andere ! Daan kon jammer geen wedstrijd winnen, al was hij er een paar keer dicht bij. Kobe won mooi 2 partijen en werd verdienstelijk 5de.

In poule A van afdeling 2 (met 7 deelnemers ) speelden Sebastiaan en Siebe. Sebastiaan won mooi 2 van zijn matchen. Siebe speelde goed mee, maar kon geen zege pakken.

In poule B namen Hannes, Lucas en Isaac het tegen mekaar en in het totaal 7 spelers op. Hannes was de sterkste van de onzen met 4 zeges en werd mooi 3de. Lucas won er 2 en Isaac 1. In poule C waren nog 6 spelers, waaronder Louis en Sil. Louis was hier de uitblinker : hij won al zijn matchen. Ook Sil won er 3 en werd mooi derde.

Al bij al een supertoffe dag voor onze jeugd, met enkele heel mooie resultaten maar vooral veel spelgenot en een grote brok aan ervaring in de rugzak om mee te nemen naar volgende competities.

Bij de prijsuitreiking kreeg Daan een beker voor zijn eerste plaats in de top jeugd preminiemen van eind vorig jaar :

Dank aan Tim voor de foto’s.

Je moet ingelogd zijn als lid van deze club om zelf reacties te kunnen plaatsen