jeugdkampioenschap 12 maart 2023

13 mrt. 2023

Op 12 maart organiseerde onze club het jaarlijkse jeugdkampioenschap. En dat onze jeugdwerking resultaten boekt was te zien aan het aantal deelnemers en het toch wel sterke spelniveau ! We hadden in totaal 17 deelnemers , verdeelt over 9 in de groep -12 jaar en 8 in de groep +12 jaar. Daarbovenop mochten we meer dan 20 enthousiaste ouders, familie en supporters verwelkomen op zondagmorgen - echt een heel toffe sfeer !

In de reeks onder 12 jaar hadden we liefst 9 spelertjes aanwezig. We verdeelden ze in een poule van 5 en 4. In de eerste poule speelden Jules, Niels, Viktor, Xander en Lewis. Er waren een paar heel spannende matchen, maar Niels werd verdiende winnaar en Viktor verraste met een 2de plaats. In poule 2 speelden Daan, Kobe, Sil en Thomas. Daan maakte zijn favorieten rol waar en won alles, maar Kobe, Sil en Thomas maakten er een spannende strijd van. Uiteindelijk eindigde Kobe tweede na 16-14 winst in de vijfde set tegen Sil. De eerste 2 van elke poule speelden de halve finales.

In de halve finales won Daan van Viktor en Kobe van Niels, telkens met 3-1, en met heel wat knappe balwisselingen. Niels pakte brons tegen Viktor en Daan versloeg Kobe in een mooie en hoogstaande finale. Proficiat Daan, Kobe en Viktor. Onze toekomst ziet er rooskleurig uit met al dat talent !

In de reeks voor de +12 jaar vormden we 2 poules van 4. Kobe Mattheus speelde mee 'buiten competitie', want hij is een paar maanden te oud . In poule 1 met Kobe, Seppe, Wannes en Nisse werd het superspannend en uiteindelijk eindigde Wannes op 1 en Seppe op 2, wel na tellen van het aantal gewonnen sets. In poule 2 won Milan en werd Rens 2de, maar hij had wel een nipte 12-10 zege in de 5de set tegen Matthias nodig.

Beide halve finales werden echte thrillers : Wannes won nipt tegen Rens met 3-2 en Milan moest tot 11-9 in de 5de set gaan om Seppe te kloppen. Voor de 3de plaats zegevierde Rens en in de finale van heel hoogstaand niveau was uiteindelijk Wannes de sterkste . Proficiat Wannes, Milan voor het 2de jaar op rij zilver, Rens knap brons !

Je moet ingelogd zijn als lid van deze club om zelf reacties te kunnen plaatsen