Jeugdploeg provinciaal kampioen !!!

5 mei 2024

Op zaterdag 4 mei speelden onze preminiemen/miniemen de eindronde van de competitie om uit te maken wie provinciaal kampioen zou worden. Daan, Kobe en Victor waren onze pionnen, vergezeld van coach Jos en een schare trouwe supporters trokken ze naar Hasselt. In de halve finale moest Hoeselt C ongenadig voor de bijl : een droge 6-0 zege voor de onzen op iets meer dan een uurtje tijd. Onze voorzitter Johan kreeg een telefoontje van Jos dat hij snel moest zijn wilde hij de finale nog zien…. Hoeselt A had in de andere halve finale ook een statement gemaakt door Hasselt met 6-0 naar huis te sturen. Hoeselt speelde dan ook met 3 E6, waaronder nummer 1 en 3 van de provinciale kampioenschappen. De finale begon met heel wat spanning en de onzen hadden een resem gelukballen tegen. Victor en Kobe verloren nipt , 2-0 voor Hoeselt. Johan kwam toe net op tijd om Victor nipt te zien verliezen, maar gelukkig was Daan supersterk en zo werd het 3-1. En dan begon de spurt van onze vedetten ! Daan en Kobe allebei winst zonder setverlies en 3-3. De dubbel zou dus wel eens heel belangrijk kunnen doorwegen ! Daan en Kobe 2-0 voor en 8-4 in de 3de set…. En dan sputterde de motor. Het werd 2-2. Coach Jos had wat oplapwerk te doen en het hielp : dadelijk 4-1 voor, dan plots 5-7 achter. Maar de onzen waren rustiger en maakten 9-7. Time-out voor Hoeselt. Jos opnieuw in aktie ! En dan begon de thriller : terug 9-9, met een netballetje voor Hoeselt. 10-9 en dan 10-10. Superpunt van de onzen en dan een zenuwslopend matchpunt eindigend op een misser van Hoeselt . 4-3 voor ons ! En een mentale opdoffer voor de tegenstrever. Kobe en Victor startten hun match supersterk en kwamen allebei 2-0 voor. Jos had toen al geteld dat we genoeg hadden aan een extra set om kampioen te zijn. En Kobe ging gewoon door en versloeg prov kampioen Joachim droog met 3-0. Victor zorgde voor de kers op de taart en maakte 6-3. Aarschot kampioen !!

Proficiat aan Daan, Kobe Victor. Wat een glans prestatie !!!

We wensen ook Hannes, Sil, Louis en Niels mee proficiat, want zij zorgden tijdens het seizoen mee voor de nodige winstpunten !

En nog een luxe toemaatje voor onze club en jeugd. Zowel Kobe als Daan zijn door de provincie geselecteerd voor de preminiemen ploeg in de International Youth Cup van 18 tot 20 mei in Hasselt en dit samen met 1 van de spelertjes van Hoeselt. We hebben nu eenmaal de beste preminiemen van de provincie !

Je moet ingelogd zijn als lid van deze club om zelf reacties te kunnen plaatsen