Jeugdkampioenschap 8 mei 2022

 9 mei 2022 

Onder ruime belangstelling van toegewijde supporters begonnen 11 van onze jeugdspelers op zondagmorgen 8 mei rond 10u aan het jeugdkampioenschap 2022 van onze club.

Na 2 jaar onderbreking (corona - je weet wel ), was er heel veel enthousiasme om er nog eens in te vliegen ! En onze club is uiteraard trots dat we heel wat nieuwe jeugdspelers er bij hebben. We hadden dan ook 2 aparte reeksen voorzien : 1 voor de allerjongsten en eerste jaar aangesloten spelers en 1 voor de al wat meer ervaren jeugdspelers.

In reeks 1 startten 5 jonge gladiatoren : Siebe Camps, Bram Geutjens, Lewis Van Der Motte, Niels Vanderhoydonck en Daan Van Bael .

Na elk 4 wedstrijden te hebben gespeeld was Daan de sterkste, voor Niels en Lewis. Maar het belangrijkste van allemaal : iedereen had veel speelplezier, de ouders waren allen zeer trots en ook de trainers - want iedereen kon goed zijn mannetje staan en dit na minder dan 1 jaar training ! Heel goed gedaan mannen !

In reeks 2 traden er 6 spelers in de arena : Matthias Cambien (ook 1 van onze allernieuwste leden, maar al te sterk voor de beginnende jeugd), Wannes Vandenelschen, Nisse Leempoels, Rens Heylen, Milan Verbruggen en Seppe Verlinden.

Er werden hier heel wat spannende 5-setters gespeeld. In een beslssende laatste wedstrijd tussen Seppe en Milan gingen ze tot het allerlaatste : het werd 11-9 in de 5de set voor Seppe. Seppe dus weg met goud, Milan haalde zilver en Rens knap brons.

TIjdens de prijsuitreiking kregen alle spelers een medaille, een stel knikkers en ... een mooie bloem voor de mama ( want het was toch wel moederdag zeker ... )

Na het tornooi was er een infomoment met de ouders waar er reeds werd uitgekeken naar het volgende seizoen, de training en het starten met een ploeg in de jeugdcompetitie. Er werd ook afgesproken om uitnodigingen tot inschrijving tot een zomerstage op 29-30-31 augustus te versturen, want hier was duidelijk veel interesse voor.

En daarna toch ook nog een hoogtepunt voor onze jeugd : er werd pizza geleverd, en die pizza was bijna even snel opgegeten , dan dat hij werd uitgesteld op een tot buffettafel omgetoverde pingpongtafel.

Hieronder volgen nog meer sfeerbeelden :