jeugd kampioenschap van onze club 28 april

29 apr. 2024

op zondag 28 april om 9u45 tekenden 17 van onze allerjongsten present om het clubkampioenschap voor de jeugd van 2024 te betwisten. En ze hadden supporters bij ! We waren in het totaal zeker met 50 in ons clublokaal !

Er werd gespeeld in 2 reeksen : we hadden een aparte reeks voor onze 6 benjamins en we speelden met 11 in de reeks preminiemen/miniemen.

Even overleggen voor de start :

Onze benjamins speelden in een poule van 6 iedereen tegen iedereen, zodat allen 5 matchkes konden spelen. En er werd echt op een verrassend hoog niveau gespeeld hoor ! Wat ook opviel : onze 2 meisjes deden niet onder voor de jongens ! Straffer nog : Amelie won simpel al haar wedstrijden en werd dan ook oververdiend de winnaar ! Trouwens kon enkel Lotte setjes van haar afsnoepen, de jongens helemaal niet ! Voor de tweede plaats moesten Warre en Lander het in hun laatste match tegen mekaar uitvechten. En het werd een echte thriller, waar Warre uiteindelijk met het kleinste verschil won in de 5de set !

6. Milan Verwimp

Een mooie foto van onze allerjongsten op het podium .

De preminiemen/miniemen waren met 11. Ze speelden eerst in 2 poules van 4 en 1 poule van 3. De beste 8 gingen naar de kwartfinale. Bij een loting krijg je soms al eens een supersterke poule bij mekaar , en dit gebeurde ook in poule 1 met Kobe, Hannes, Louis en Sil. De uitslag was ook in die volgorde, maar wel met enkele heel spannende matchkes ! In Poule 2 was de uitslag Victor voor ,Sebastiaan, Bram en Arnaud. In Poulle 3 won Daan voor Niels en Thomas.

Iedereen kon nog verder spelen, zodat we elke plaats konden vastleggen . Sil, Thomas en Arnaud speelden een onderlinge poule, gewonnen door Sil , voor Thomas en Arnaud. In de kwartfinales won Kobe van Bram, Daan van Sebastiaan, Hannes van Niels en Victor van Louis. En wat een mooie wedstrijden zeg ! En dan moesten de halve finales en finales nog komen ! In de wedstrijden voor plaats 5 tot 8 kregen we ook enkele thrillers Sebastiaan toonde zich hier de beste door 2x nipt met 3-2 te winnen van zowel Louis als Niels.

In de halve finales kregen we 2 topmatchen op hoog niveau ! Kobe speelde supersterk en won met 3-1 van een ook sterk spelende Daan. In de andere halve finale bleef Victor alle ballen van Hannes terugbrengen en won verdiend met 3-1. Ook de wedstrijd voor de bronzen medaille tussen Daan en Hannes was knap om te volgen. Daan trok met 3-1 aan het langste eind.

Kobe en Victor gingen dan uitmaken wie dit jaar de beste was. Kobe begon ijzersterk en won de eerste 2 setten. Bij matchpunt in de 3de set sloegen de zenuwen toe en Victor deed wat hij zo goed kan : niet missen en de 3de set pakken. De 4de set was van nog beter niveau en ditmaal bleef Kobe heel verstandig en sterk spelen en veroverde zo verdiend de titel van jeugdkampioen 2024 bij de preminiemen/miniemen.

Tom en Tine Lambrechts moeten nu al 2 kasten bij kopen , want zowel zoon als dochter blijven maar winnen ! Proficiat aan onze winnaars, maar ook aan alle deelnemers en aan alle supporters voor een heel fijne , sportieve en leuke voormiddag !

En voor de veteranen competitie spelers in onze club : hou nog een paar jaartjes vol, want de opvolging komt er aan ! Onze jeugd gaat nog prijzen pakken in de nabije toekomst !