Finale Vlaams Jeugd Criterium 26 mei

27 mei 2024

Op zondag 26 mei was onze club vertegenwoordigd op de finale van het Vlaams Jeugd Criterium in Leuven door broer en zus Kobe en Amelie Lambrechts. En ze waren allebei in topvorm ! Die dag speelden per leeftijdsgroep de beste spelertjes van heel Vlaanderen voor de overwinning in de finale, maar ook voor de overwinning van het totaal van 3 fases + de finale fase ( waar enkel de beste 8 per leeftijd mochten meedoen ).

Amelie was weer “outstanding” bij de meisjes benjamins en won heel overtuigend al haar 5 wedstrijden: setstanden 15-0. Ze won oververdiend de finaleronde en in de totaalstand kwam ze 1 puntje te kort voor een podiumplaats. Volgend jaar meedoen in alle fases en dan is ze de favoriet voor goud !

Kobe had 7 wedstrijden voor de boeg, en hij kende al zijn tegenstanders. Hij moest starten tegen de latere winnaar van de finale en stond al snel 2-0 voor. Maar dan begon zijn tegenstander supersterk te spelen en maakte die geen fouten meer, dus nipt 2-3 verlies voor Kobe na een sterke match. Ook zijn 2de match was superspannend tegen de latere nummer 3. Kobe speelde uitstekend maar in de 5de set kon hij het niet afmaken en verloor nipt met 10-12. In zijn derde match moest hij tegen de eindwinnaar van het criterium. Kobe verloor wel met 3-0, maar elke set was uiterst spannend. De eerste zege kwam in match 4. In zijn volgende match moest hij het opnemen tegen rivaal en Limburgs ploegmaat Pim. Kobe kwam weer 2-0 voor , maar dan speelde Pim heel sterk en werd het toch nog een 2-3 nederlaag voor onze Kobe. Maar hij toonde zijn karakter en won overtuigend zijn laatste 2 matchen met 3-0. Een mooie 5de plaats in de finaleronde en 6de in het totaal klassement waren de beloning.

Ttc Aarschot tenslotte eindige heel knap op een 7de plaats in de eindrangschikking per club. Als we volgend seizoen in alle fases spelertjes kunnen inschrijven, dan halen we de top vijf !

Je moet ingelogd zijn als lid van deze club om zelf reacties te kunnen plaatsen