Eerste plankskes tornooi een succes !

 23 mei 2022 

Op 21 mei ging het eerste hardbat (plankskes) tornooi door in ons clublokaal

Er waren 16 dapperen die eens wilden proeven van de “oertijd” van het tafeltennis : iedereen speelde met hetzelfde hard bat , beter bekend als plankske : een dun paletje met aan beide zijden noppen zonder mousse. Een droom voor de verdedigers onder ons, zou je denken…

Er werd ook gespeeld volgens de oude puntentelling : een gewonnen set naar 21 punten, wisselen opslag om de 5 punten.

Er werden vier poules van vier geloot, dus ieder kon al zeker 3 matchen spelen vooraleer in de afvaltabel geloot te worden. Robin won de sterkst bezette poule , voor Jan Brems , Alex en Veerle. Rudy won zijn poule door Jan Vos te verslaan, Jonas Carlier was ook de sterkste en klopte onder andere zijn pa naar huis. Nisse won verrassend de 4de poule door Johan te verslaan.

in de afvaltabel van de verliezers ging het er spannend aan toe. In de halve finales kregen we 2x sets tot in de verlengingen : Alex won nipt van Milan en Veerle al even nipt van Bert Leempoels. . Alex bleek uiteindelijk de sterkste en werd zo 9de.

in de kwartfinales van de winnaarstabel was Robin te sterk voor Edward. Ook zoon Jonas trok aan het kortste eind tegen Jan Brems. Jan Vos was te sterk voor Nisse. Rudy stond altijd voor tegen Johan tot 19-19 en dan pakte Johan uit met 2 fantastische punten om toch nog te winnen. Eerste halve finale : Jan tegen Jan en de sterkste aanvaller won (Vos dus). Tweede halve finale : vader tegen zoon. Johan ging resoluut in de aanval, stond altijd voor, maar Robin gaf niet op en won uiteindelijk toch nog.
Voor brons was Johan toch te sterk voor Jan Brems.

De finale werd superspannend . Jan Vos liep ver uit met aanvallend spel, maar op 16-12 stokte de aanvalsmachine. Robin miste niet meer en kwam 20-17 voor. Maar een Vos geeft nooit op en uiteindelijk was Jan met 22-20 de verdiende eindwinnaar.

Het podium op de foto dan maar :

Een leuke avond, met belegde broodjes, snacks en drankjes aangeboden door de club en wat we daar van onthouden is dat Tripel Karmeliet het favoriete bier van onze leden is. Afgaande op de leuke nabespreking bij de Karmeliet en een muziekje is dit zeker voor herhaling vatbaar. De verrassing is nu wel weg, dus waarschijnlijk gaat tegen het volgende tornooi iedereen zelf een plankske kopen om zo in het geheim hard te kunnen oefenen