provinciaal jeugdcriterium fase 1 van 2 oktober

 3 okt 2022 

Matthias, Victor en Daan hadden vorig jaar al eens mee gedaan en die wisten wel wat hun te wachten stond. Voor Bram en Lewis daarentegen was het hun vuurdoop.
Daan was reeds van half zeven op en vroeg steeds wanneer Jos hen kwam halen. Bij aankomst in Lipalet was het Matthias die de meeste vragen had. Waar moet ik spelen, tegen wie moet ik spelen en wat gaat er met mijn klassement gebeuren waren zijn grootste bekommeringen.
10 uur naderde en de reeksen werden bekend gemaakt. Matthias en Daan kwamen in 2A terrecht.
Victor, Bram en Lewis waren in reeks 2B gezet met 5 benjamins en 3  -12 jarigen.
Bram moest eerst een wedstrijd tellen en Victor en Lewis moesten tegen elkaar. Bram was een beetje bezorgd want hij had dit nog nooit gedaan. Geen probleem, ik ben bij hem gebleven en na een eerste set met een paar probleempjes had hij het onder de knie en telde hij lijk nen echte scheidsrechter. Hij deed het zo goed dat hij bij zijn eerste wedstrijd zelf speelde en de taak van scheidsrechter er bij nam.


Daan had in de andere groep zijn 2 eerste wedstrijden verloren doch hij was hierdoor allerminst misnoegd. Hij won zijn volgende 5 wedstrijden vlot en werd zo 3de in zijn reeks. Hij won zelfs van een speler waar hij vorige zaterdag in de jeugdcompetitie  nog van had verloren met 3-0.


Matthias won vlot alle zijn wedstrijden en werd eerst van zijn groep.
Bram en Lewis amuseerden zich geweldig. In een wedstrijd waar Bram moest tellen en Lewis moest spelen tegen een speler van Lipalet was het zo erg dat zowel Bram, Lewis en zijn tegenstander op de grond lagen van het lachen.  Het was 11-7, 7-11, 11-7, 7-11. Lewis verloor wel de laatste set doch dit deerde hem echt niet.


Uiteindelijk won in de reeks 2B victor al zijn wedstrijden en werd winnaar van de reeks.
 Lewis werd 4de en Bram 6de in deze reeks. Van de Benjamins die aanwezig waren werd Lewis 2de en Bram 4de.
Nog een vermeldenswaardige gebeurtenis heb ik gezien tijdens deze wedstrijden en dit verdient volgens mij de prijs van sportiviteit. In de reeks van Victor speelde 2 meisjes(Benjamins) van Bree. Zij konden wel een balletje terug slagen doch waren echt wel nog klein. Ze kwamen amper boven de tafel uit. Onze Victor was op een ogenblik tegen een van de 2 meisjes aan het spelen en hij zorgde er voor dat ze het balletje altijd goed kon terug spelen zodat ze toch ook een lange tijd aan de tafel kon blijven staan. Proficiat Victor.


Het was een zeer geslaagd jeugdcriterium. Zeker voor herhaling vatbaar. We kijken al uit naar 13/11/2022 wanneer de 2de fase door gaat van dit jeugdcriterium. We hopen dan dat onze jeugd weer van de partij zal zijn.